Coaching voor Significant Others

Emigratie en je relatie
Coaching voor partners
Of voor jou alleen, over je relatie

Voordat je vertrekt

Heeft je partner wilde plannen? Een baan aangenomen in Dubai?  Of misschien ben jij degene met de plannen en wil je graag deze stap samen met jouw Significant Other maken op een manier waar jullie allebei blij van worden.

 

Wat levert coaching op?

- je hebt glashelder wat voor jou en voor de ander belangrijk is

- je bent in staat om actief te zorgen dat jullie relatie een bron van steun is in deze periode van verandering

- je staat samen sterk bij het maken van jullie move

 

​Samen in het buitenland

Emigreren is een life event. Als je bedenkt dat 'gewoon' verhuizen bij de meeste mensen al hoog op de stress-lijst staat, is het niet verwonderlijk dat een move naar het buitenland spanningen kan opleveren. En vaak zijn partners in het buitenland meer op elkaar aangewezen, wat bestaande patronen in je relatie meer onder druk zet. Of de balans verandert omdat de één werkt en de ander niet of weinig. Hoe je daarmee omgaat kan maken dat je samen sterker wordt of juist uit elkaar groeit. En of je emigratie succesvol is of niet

Coaching biedt

- hulp bij spanningen in je relatie nu jullie samen in het buitenland zijn

- een relatie APK: focus op je relatie en hoe je samen het beste uit jezelf, elkaar en je tijd in het buitenland haalt

Begeleiding voor gezinnen

Help! Papa wil naar Frankrijk!

Coaching voor ouders en kinderen

Coaching voor ouders

Verhuizen naar het buitenland is hoe dan ook life changing voor je gezin.  De kans is groot dat kinderen er later positief op terugkijken, maar op het moment dat je er middenin zit, is niet alles rozengeur en manenschijn. Kinderen zijn veerkrachtig en kunnen vanalles aan, maar het helpt om ze te begeleiden en ondersteunen. Hoe je dat het beste doet hangt sterk af van de leeftijd en persoonlijkheid van ieder kind.

Coaching bestaat met name uit advies en tools voor ouders omdat jullie degenen zijn die je kind(eren) het best kunnen helpen.

 

Wat levert het op?

- je staat stevig in je schoenen als ouder

- je weet hoe je je kind(eren) het best ondersteunt

- een prachtige periode in het buitenland met een sterk en hecht gezin

Werkwijze:

Ik denk met jullie mee over hoe je de transitie voor alle gezinsleden zo soepel mogelijk kan laten verlopen.

- vanuit een uitgebreide intake over elk kind krijg je deskundig advies om je kind (eren) voor te bereiden en/of door moeilijke momenten te loodsen

- je krijgt tools om (nog) betere gesprekken met  je kind(eren) te voeren

- als je gebruik maakt van de strippenkaart kun je op elk moment contact opnemen voor ruggespraak

- ik help jou/jullie je sterke eigenschappen (nog) effectiever in te zetten  vanuit een praktische en oplossingsgrichte benadering

​Coaching voor kinderen

Meestal begeleid ik ouders om hun kinderen te ondersteunen. Maar soms kan het fijn zijn voor kinderen om zelf een coachingsgesprek te hebben. Zeker tieners hebben hier soms behoefte aan. Dus dat doen we dan. De werkwijze is hetzelfde: ik kijk samen met het kind of de jongere wat hij/zij wil bereiken  of anders wil en vervolgens bepalen we welke stappen hij/zij zou kunnen zetten en wie hij/zij daarbij nodig heeft.

Coaching is - net als met volwassenen- vetrouwelijk en we bespreken altijd aan het eind van het gesprek of er zaken zijn die fijn/handig/noodzakelijk is om aan de ouders te vertellen en hoe dat het beste kan.