Over Judith

Over Judith

Over mij persoonlijk

 

Ooit op reis gegaan naar India omdat dat het land waarvan ik dacht dat het het meest van Nederland zou verschillen. Terugkijkend was dat natuurlijk maar één van de opties die aan dat criterium voldoen, maar goed, het is toch een beetje mijn eerste liefde gebleven – oh het eten….:-)

 

Vanaf toen wanneer mogelijk gereisd – liefst zo lang en ver mogelijk.

 

Op een strand een Engelsman tegengekomen die ook zonder palmbomen eromheen bijzonder goed bleek te passen.

 

Samen naar Nieuw Zeeland geëmigreerd omdat het fijn was om op neutraal terrein te wonen – daar waren we allebei ‘buitenlanders’ – en omdat, tja, Nieuw Zeeland. Mooier wordt het niet.

 

Fast forward 6 jaar + 1 baby: Remigratie naar Nederland (‘maar we blijven niet voor altijd hoor!’) + nog een baby en een tijd hypotheekje-boompje-beestje.

En aan de buitenkant was het goed. Mooi huis, kinderen een fijne plek, alles goed. Maar ja, het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Onrust (hij), kriebels (ik), veel gesprekken over hoe, waar, waarom toch weer weggaan. En vakanties-slash-verkenningsmissies.

 

Halverwege 2019 geëmigreerd naar Frankrijk. Inclusief dochters van (toen) ondertussen  7 en 9. En nu bouwen we hier opnieuw een leven. Met een moestuin en kippen en zelfs een paar varkens. En drietalige kinderen. Oh ja, en een hond... En veel energie en plannen. Het leven is mooi.

 

Over mij professioneel

15 jaar lang werkte ik met veel plezier als psycholoog in klinische settings (ziekenhuis, ggz, private practice, revalidatiezorg) en in het onderwijs (internationaal, regulier en speciaal onderwijs). Mijn cliënten waren volwassenen, kinderen, ouders, gezinnen, partners, leerkrachten, teams en werknemers.

Daarnaast gaf ik training en supervisie binnen en buiten de verschillende organisaties waar ik werkte.

Ik ontdekte dat ik vooral graag werk met mensen die willen -en kunnen- ontwikkelen en groeien. En misschien ben ik ook een beetje (te?) eigenwijs  om in grote (zorg)organisatie te werken.

Dus sinds 2017 werk ik met name als coach en trainer in plaats van als behandelaar. Waarbij mijn kennis en ervaring als psycholoog natuurlijk goed van pas komt.

 

Als coach voor individuen, partners en gezinnen in het buitenland/in het proces van emigreren kan ik het beste van mezelf brengen. Mijn professionele achtergrond maakt dat ik deskundig mee kan denken met jou als individu en als ouder of partner. En mijn persoonlijke ervaring met emigreren, remigreren, en weer emigreren met een gezin, maakt dat ik echt weet wat erbij komt kijken om in het buitenland je plek te vinden en te maken.

 

Ik ben resultaatgericht, praktisch, vindingrijk en ik draai niet om de hete brei heen. Tegelijkertijd ben ik integer, empathisch en creëer ik veiligheid en vertrouwen. Ik ben thuis in verschillende modaliteiten, maar werk het liefste oplossingsgericht. Dat betekent dat ik samen met jou kijk naar wat er wél kan, waar sterke kanten zitten en hoe je die kunt inzetten om stappen in de goede richting te zetten.

 

 

 

 

 

 

judith 500-3-2.jpg