Leven in het buitenland

Coaching voor expats, emigranten en remigranten. Een steuntje in de rug als het even ingewikkeld is.
Settelen op je nieuwe plek

 

Je woont in het buitenland en niet alles is rozengeur en manenschijn. Het is soms, zeker als de eerste fase waarin alles nieuw en interessant is voorbij is, best ingewikkeld om je leven vorm te geven op je nieuwe plek. De meesten van ons hebben wel eens last van heimwee of eenzaamheid of missen achterblijvers. Of van frustratie dat op je nieuwe plek alles 1000x ingewikkelder is dan je gewend bent (weet je hoeveel verschillende inlogcodes ik heb voor de verschillende franse overheidsorganen?! Ik mis mijn digidee-hee-hee :-()

Er wordt niet zoveel gepraat over de ingewikkelde kanten van in het buitenland wonen. Dus je kunt het gevoel hebben dat je de enige bent. Want al jouw mensen 'back home' begrijpen niet echt hoe het is. Want ja, die zijn nog nooit geemigreerd. En het is soms lastig het te bespreken want die hopen misschien wel dat je terugkomt als jij het moeilijk hebt, want ze missen je. En je had er toch zelf voor gekozen dus dan mag je niet zeuren, toch?

Onzin. Je hebt vast een heleboel doorzettingsvermogen, anders was het je niet gelukt om überhaupt in het buitenland terecht te komen. Maar het is niet nodig om in je eentje te worstelen of je ongelukig te voelen.

Neem contact op voor een gratis sessie

We maken kennis en dan gaan we aan de slag. Praktisch, positief en oplossingsgericht. Zodat jij  in no time weer beter in je vel zit.

Voor global citizens

 

Je woont al lang in het buitenland en je moet weer een nieuwe keuze maken - terug? Blijven? Ergens anders opnieuw beginnen? Tja... je weet het klappen van de zweep wel maar elke move is anders, dus ook nu is het fijn om alles even op een rijtje te zetten.

Of

Je woont al lang in het buitenland en je leven verandert - je wil meer/anders/beter, maar wat en hoe precies... ? Je vindt het fijn om te sparren met een collega global citizen die weet hoe het is om je op verschillende plekken thuis te voelen en daarom soms nergens echt, te verhuizen met en zonder kinderen, de druk die relaties soms moeten verduren als je op elkaar aangewezen bent, nou ja, the expat life, zeg maar.

Neem contact op!

We plannen een (gratis) sessie waarin we direct aan de slag gaan met jouw vraag, zodat je je meteen een aantal concrete stappen kunt zetten. Daarna besluit je of samen verder aan de slag gaan  - dusseh, nothing to lose and much to gain, zeg maar!